mandag 12. september 2011

Hysterisk personlighetsforstyrrelse

  • Disse personene er hele tiden på jakt etter oppmerksomhet. De er dramatiserende, følelsesmessig ustabile og viser overflatiske følelser.

  • De må være i sentrum av oppmerksomheten hele tiden, og de avbryter ofte andre for å dominere samtalen.

  • De bruker et svulstig språk til å beskrive hverdagshendelser, og de søker hele tiden ros og anerkjennelse.

  • De kan kle seg provoserende eller overdrive sykdom for å få oppmerksomhet.

  • De overdriver også vennskap og forhold, og de tror at alle elsker dem.

  • De er ofte manipulerende.


  • Leser litt om psykopati, nok engang, slik som ofte tidligere.  Har funnet mest informasjon om menn som psykopater, men jeg har nå funnet psykopatiske trekk hos endel kvinner jeg har stiftet bekjentskap med, men funnet lite om psykopatiske trekk hos kvinner.

    For alt jeg vet, kan jeg selv være en psykopat, aldri godt å vite.  De jeg mener å ha funnet psykopatiske trekk hos, har på en måte forsøkt å bli DIN VENN, veldig nærgående og intense i sitt "vennskap", slik at man føler at det ligger en eller annen skjult agenda under denne "vennligheten".  De forsøker å få flest mulig opplysninger fra deg, på en lur måte, slik at alt skal tilsynelatende virke som om de vil "bare ditt aller beste".  Om de ikke føler de helt når gjennom til deg, prøver de kanskje litt andre taktikker, noenganger litt småtruende, om ikke dette hjelper, blir du som regel dolket fullstendig i ryggen.
    Selvsagt med masse beskyldninger om hva du gjør feil, hvilke feil du har, og dine svake punkt blir meget tydelig fremhevet, gjerne i disse tider et sted der flest mulig kan finne psykopatens inntrykk av deg.  Siden internett har blitt endel av de flestes hverdag, kan dette være en ypperlig  arena for å lufte sine meninger om deg.
    Har selv merket dette på kroppen, særlig etter å forsøke nullkontakt, ignorere mail, overse, slike enkle løsninger.  Da blir psykopaten så irritert, da kommer utbruddene, de er slett ikke pene, eller hyggelige.
    Etter en tid prøver psykopaten på en eller annen finurlig måte indirekte å be om unnskyldning, gjerne iform av "jammen lenge siden sist, jeg er litt bekymret for deg".
    Etterhvert blir ihvertfall jeg trøtt av dette, og kutter kontakten.
    Hva andre gjør, er selvsagt deres sak.

    En ting er sikkert, en psykopat vil aldri gjøre noe positivt for livet ditt, med mindre du liker å bli hersket med da.  Hersketeknikken er psykopatens ypperlige våpen, blant andre handlinger.


    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar