lørdag 20. august 2011

Søndag igjen

Som vanlig alltid tidlig våken, lurer på om fuglene har orket å våkne enda, hører ingen.
Ifjor på denne tiden, kunne man høre noen hanegal - selv de var igrunnen syvsovere, høflige høner og haner.

Ser nok engang lys i horisonten, fjorden ligger slett som om den har blitt strøket med et strykejern.  Det er fuktig i gresset, hundene har inntatt sine faste plasser, selv dvergpincheren har funnet seg en liggeplass, tada!  Ikke dårlig, han som spretter rundt som en perpetuum mobile til vanlig. 
Omtrent et døgn tok det før kroppen hans datt sånn noenlunde ned på et mindre stresset nivå, men når han virker rolig, er andre hunder helt gira - rolig er nok et litt relativt begrep.

Tenker på Christine og kjæresten i Tyrkia, håper de koser seg, få god tid sammen som kjærester, uten annet enn hverandre å ta vare på.  Ikke jobb, barn, hunder og styr, er koselig for de, det.
Christine så frem til romantiske middager etter mørkets frembrudd, tror BP gjorde det også.  Fint at de er så rolige typer begge to, og kjekt at de har etablert seg og ser fremtiden for seg sammen.
Begge har hatt et travelt år for å få tid sammen, pendlet mellom Polen og Norge, etterhvert fra Stavanger-Bergen, men det er for intet å regne, er i det minste i samme land.

Artig å diskutere med en fersk lege, de vet mye i teorien, ikke så mye praktisk - har med rette vært skeptisk til turnusleger i alle år, og har omsider fått bekreftet at de enda har en lang vei å gå før de får erfaringen som skal til.
Godt  han innrømmer at han ikke er allvitende, noen er dessverre for ovenpå med en gang diplomet er i hende.

Så for gamlemor her, er det nå å komme seg helskinnet gjennom uken med de to hundegutta før de skal leveres neste søndag.  Prøver å lære Tinne litt "oppdragelse", jammen sitter det langt inne hos minipincheren!
Lille Muskedunder gutten er nå igrunnen så utrolig lik på Spurven, og han storkoser seg her, vi er jo gamle kompiser, vi...Musken har jeg kjent siden han var knøttliten valp, fulgt ham på ringtreninger, vært på utstillinger sammen med ham, passet ham når matmor ikke kan ha ham med, ordnet pelsen, vasket, klippet og etterhvert tatt pelsen av ham.  Nå er Muskegutten en eldre herremann på 9 år, ser litt dårlig til tider, men den gode kosegutten han alltid har vært.  Han er en hund å bli ekstra glad i, han og første Stella var født bare med 5 dagers mellomrom, så han er også et bånd til henne, det falt seg nå engang slik at jeg kjøpte begge to for lenge siden, dengang mor hadde  noen kroner tilovers, og Christine ønsket seg hund.

Hadde vært kjekt om vi fikk litt penvær, slik at guttene kunne få vært litt ute i det fri, få litt forandring fra dagene alene når matmor er på jobb.
Når hundepassetiden er over, er det også tid for kastrering for Alice, og med 16 hunder i huset, slipper jeg å grue meg så mye til hun skal på Stend den 29. 
Nå skal Alice få oppleve en uke med litt ulike inntrykk, være med på bilturer, bevege seg mer enn hun pleier, få ekstra med god mat, slik at hennes lille kropp er best mulig forberedt på operasjon, og om noe skulle gå galt, har hun mange inntrykk i hodet sitt.
Alice elsker små eventyr, da smiler og ler hun, spretter rundt som en liten kanin, og nikoser seg.

Da er hun ikke den vesle sjenerte Alice, ute med andre, på fredag var hun på besøk hos en liten kakse i bygda, der feiet hun rundt på 380 kvm. som en liten virvelvind.  Matmor fikk også en liten rundtur i huset, det var ikke noe galt med storhuset, lå på en høyde, slik at vi hadde super utsikt over fjorden.
Oma het plassen, ikke noen trivelig vei dit, svingete og smal, slik veiene for et meste er innover her.
En øde plass, Oma...
Best å lære seg veien, for må visst kjøre den endel, siden båten skal ha plass der - med slike veier, forsøker jeg å memorere de verste stykkene, liker best veier med gul stripe i midten, og heltrukne hvite på sidene av veien, lite av det på det strekket.


Herr dvergpincher ligger overraskende rolig fremdeles, utrolig! 
Kanskje det går an å levere en mer balansert hund tilbake, det hadde vært en glede, og Mukegutt skal leveres nybadet, nybarbert og velstelt.

Lurer på hvor det lille glimtet av sol ble av, på mystisk vis har det blitt erstattet med lavt skydekke, og noen tåkedotter som flyter rundt her.
Tidligmorgen er alenetid, tid til å tenke over saker og ting, ta seg etpar kopper kaffe, enten bare sitte i morgenkåpe, eller ta seg sammen å stelle på hunder.

Idag har mine rosa ullsokker kommet på, jammen er det kaldt på gulvet her!

Alice har fått rosa varmeflaske som ligger inni en myk tøykanin - Alice er rosapike og reklamepike hos en nettbutikk, mors vesle "Tanin"...


Heisan, hvem er du, mon tro?


Den rastløse...


Gamlefar rydder opp!



Markspiste epler som snart faller ned
sure og fæle

Atter en søndag
som skal beseires
ingen søndagsskole mer
kun en lang, ubrukt dag i vente
En dag som er begynnelsen på
resten av livet?





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar