onsdag 31. august 2011

Sivilisasjon

Søndag 28. august, kjørte mor og 4 hunder mot Bergen og mer siviliserte, kan vel skrive tettbygde strøk, gikk ganske greit, men ble litt nedfor da jeg så alle forandringene rundt byen og forvirrende veier som var totalt annerledes enn før.

Ønsket meg raskt tilbake til mer grisgrendte strøk, højdaren var å møte litt av familien, da!  Se hvor eldstedatter bor, engang i tiden ble de kalt kaninburene, disse husene, men her var trivelig, om man liker å se rett på naboer, eller at de titter rett inn til deg.

Da ble to hundegutter levert, og jammen like hele også.  Dagen gikk med til familietreff på Valla, kjempekos, og å få høre om kjæresteri, se bilder fra fødestedet som er hytteplassen til svenskekjærestens foreldre, høre om Gøteborg, og endelig finne en likesinnet som liker Sverige omtrent like godt som mor sin. 

Tidlig kveld ruslet vi en familietur i nabolaget med våre 4 hunder, været var behagelig, og kjekt å se hvordan de siviliserte lever! 
Ettermiddag og kveld gikk utrolig raskt, mye å snakke om, og hyggelig tone.

Natten gikk også rimelig greit, men gruet meg litt til dagen etterpå med operasjon på lillevofs.
Før vi dro til Stend, plukket jeg opp mister H, han skulle være med som moralsk støtte.  Været var behagelig varmt og vi tuslet litt omkring på Stend, tittet på Gårdsutsalget og de flotte, store amplene med planter og blomster, så mye fint og vakre blomster!

Omsider ruslet vi til Dyreklinikken, og der ble vi hist til et stillerom, der kom veterinæren med beroligende sprøyte til vofsen, satt og småpratet med henne til hun sovnet godt inn, og la henne i et bur som de hadde gjort istand til henne.

Så var det å slå ihjel timene til hun skulle hentes, da...Først en slitsom tur til Lagunen, alle butikker virket utrolig anmasende, var glad ikke noenting i noen butikk var fristende, hadde jo vært synd med en slunken lommebok.
For første gang på årevis, ble det spist på McDonalds,  var fint når H var med og vi kunne sitte og kose oss med burger, fraviker å være vegetarianer når det kommer til McDonalds, da er prinsipper borte vekke- slik er det bare...
Etterpå slo vi oss løs med kuleis, første gang jeg omsider fant kuleis med cookie dow smak, har hørt så mye fra amerikanske filmer når de bestiller den smaken at det virket fristende, jammen riktig, det!  Glad i kakedeig, så fant virkelig favorittkulen!

Vi ble raskt trøtte av å vandre Lagunelangs, dermed kjørte vi like godt til Kokstad for å kaste ball med ballglade Mimmi, hun var så glad for å ha en ball for seg selv at det var mer spennende å ligge og kose med den enn å løpe, H og mor satt bare og koste oss og tittet på trafikken til Spar Kjøp og nærliggende bygninger. 
Etter en stund måtte H kjøres til Nesttun, og mor fortsatte til Stend for å hente frøken nyoperert.  Der lå hun så fin i buret sitt, godt innpakket i masse tepper.  Alt hadde gått fint, borte var både livmor og eggstokker, så ikke mer tull der!
På turen hjem, var jeg så sliten i ryggen at jeg trodde jeg skulle svime av, men tilbake til grisgrendt strøk kom vi oss.

Nå er det dager med rekonvalesens som skal til, pasienten er så flink, hun ligger mye i nytt bur med rene tepper og varmeflaske, litt sløv av smertestillende medisin.

Endelig fikk vi gjort det vi har lovet henne lenge, samvittigheten er ikke så mørk når det gjelder henne, nå har hun mange gode år foran seg uten å bli påvirket av mas med løpetider.  Bli en fornem frøken sammen med sin lille venninne som også har gjort samme inngrep for noen år tilbake. 

Nå må det vel kunne gå fremover med henne, et problem løst - bare resten av bunken igjen, da!



Mitt eget fengslende vindu..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar