lørdag 22. september 2012

Dyr hund

Da jeg snakket med eier til denne gutten vi har hatt siste måned og vel så det, kom det frem at han er en dyr hund.  Dette kom frem da far i huset sa at vi måtte få betalt for kjøringene til veterinær + medisiner han har måtte bruke.
Da snakker vi kastrering, antibiotika, smartestillende og turene på 2,5 timer en vei til veterinær.  Selve "arbeidet" vi har lagt ned i gutten var det ikke snakk om.  Og da er dette en dyr hund??
Kjente jeg ble ganske varm i hodet, slikt må man da regne med når man har en hund, eller dyr i det hele tatt.  Dessverre koster det, og dette er personer som absolutt ikke har behov for å snu på hver en krone før de må bruke av sine sårt tiltenkte grunker.
Hva vi har gjort, ble tydelig kun tatt som en selvfølge, fått ham fra et skjelvende og nervøst angstbitende vesen til en glad hund med liv i blikket.  Ikke et eneste spørsmål om det kanskje kunne vært noe de andre hundene ville sette pris på som "betaling", absolutt ikke noen verdens ting som viste at endringen vi har gjort ble satt pris på.
Tenker de selv ikke går på arbeid kun av veldedige grunner!  Ikke at jeg hadde forventet betaling, men noen mennesker vi hjelper med pass og andre småting, spør gjerne om vi kanskje kan ha bruk for noe, brukte håndklær, pledd, sengetøy til fødsler ol.  Slik vet man at de i det minste verdsetter at hunden får et opphold i trygge og mer kjærlige omgivelser enn kun å bli satt på kennel.
Ok, her lå det kun egoistiske intensjoner bak deres oppførsel, ikke noe som helst følsomhet.  Tror ikke de engang spurte om hvordan det stod til.  Da kjenner jeg på kroppen hvordan det må føles å være hund i det hjemmet.  En liten tass som kan være der, men ikke gjøre videre av seg.  Ingen som legger merke til annet enn evt. uønsket adferd.
Blir bare lei meg av det.

Idag skinner solen, batteriet til fotoapparetet er på lading, Elina kommer (den sorte og eldre damen), har støvsuget huset for endel sand, er mørbanket etter å ha vært med på et tappert fosøk på å få småbåten lengre opp på land så ikke floen skal dra avsted med den.
Hundepoter lukter diesel, og antagelig blir det noen småbad av poter idag.  Må trekke pusten et lite øyeblikk, er i slike stunder når solen glitrer så pent at jeg ønsker å gå bevæpnet med fotoapparatet ut i duggvåt skog...Roe sinnet ned, og fyre løs med apparatet.

Var litt forvirret imorges da solen skinte inn, godt gardiner henger ute til tørk, ihvertfall til lukt av sol og sjø.  Massevis av uhumskheter på de etter saging og annet arbeid.

Blir antaglig 3 furtedager på den sorte damen, lurer på om hun liker den store, lille valpen - antagelig ikke...
Den store, lille valpen leker med sin rosa hullete ball, hun er jentungen vår, kanskje mest min jentunge?  
Synes nesten hun vokser litt hver dag, hvilket hun antaglig gjør også - vekten går stadig oppover, potene er store og gode, vesle jentungen!



Tror jentungen blir større enn disse sengedyrene her, skal bli artig å se hvordan hun blir
                                                                           etterhvert..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar