fredag 7. oktober 2011

De gode, gamle besøkene

Ja, de er faktisk hyggelige, de!

Igår var jeg på besøk til min husbond som jeg ikke har sett på og besøkt på noen uker, bortsett fra at han har kort vært innom, da.
Han bor i et lånt hus et annet sted i Hardanger, og igår var mor og hunder på besøk der han bor.
Mor og hunder lekte med ball ute, og far ordnet i huset, laget deilig mat også.  En perfekt arbeidsfordeling en sen ettermiddag/kveld, vi pratet og hygget oss som i riktig gamle dager...den beste kvelden på all den tid jeg kan huske, så stille, fredelig og behagelig, hadde ikke trodd en slik fredfull følelse skulle klare å komme tilbake, men det gjorde den!
Bare følelsen av å bli oppvartet litt, ikke ha alt ansvar for å rydde og vaske alene, det var mer verdifullt enn masse presanger, smykker og gaver, dette var en gave som var kjempestor!  På senkvelden måtte mor selvsagt returnere tilbake til resten av huundeflokken, mor og valper, men de timene kommer jeg til å leve på en god stund.  Som et herlig, lite hyttebesøk.  Huset er ikke stort, men det er lunt og trivelig, fra å gå og småfryse her, var det passelig varmt fra vedovnen, så deilig!
Så godt å komme inn på et bad med varme!  Leddene myknet, mange smartet forsvant, tettheten i nesen ble borte, selv den nagende hodeverken ble levelig, sukk - den som kunne hatt det slik hver dag...
Slippe å småfryse, ikke ha en byggvarmer som bråker og går for å lage varme, trå inn på et deilig, varmt bad, ja, man kan nok bare drømme.

Tilbake i huset, kom hodeverken, leddsmertene og tettheten i nesen, velkommen virkelighet!

Vel, det var som det sies i mange historier, det var flott så lenge det varte!
Tilbake i virkeligheten, har vi nesten fint vær idag, nesten ikke regn.  Mor og en av hundene har rullet ned på apotek, butikk og dyrebutikk.

Da jeg skulle sette scooteren på lading, var såklart kontakten full av sand, så det ble ingen lading, får nesten panikk av å ikke ha den muligheten tilgjengelig, får vel gjøre et forsøk på å rense hullene i kontakten, bare huske å ikke ha den plugget i, liksom, et støt er ikke det som står høyest på ønskelisten nå.

Vi (mor og hund) traff en kar på apoteket, han hadde sett at vi rullet rundt, han lurte på hvor mange hunder som egentlig var i den vogna, ja..han skulle bare visst!
Kanskje vi er iferd med å bli bygdeoriginullene??



På dette stedet tilbragte vi mange fine timer igår, heldigvis innendørs.
Været var omtrent som dette, men innenfra kan man se ned hit
HERLIG!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar